Referenciák

Kunszentmiklós: SCHNEIDER Electric fejépület

                            hőkamerás vizsgálata

Budapest: Duna Vitex Kft. üzemcsarnok

                    és raktárépület hőkamerás vizsgálata


Oroszlány: GE Water&Process Technologies membrángyártó

                    üzem hőkamerás vizsgálata


 

Diósd:  lakás falfűtésének hőkamerás vizsgálata

Cece:

Homlokzat vizsgálata

Belső hőhidak nyomában...


Budapest IV. ker:

 

Beágyazott fűtéscsövek vizsgálata

 

Százhalombatta:

Próbára tettük a THERMOWARD-ot!

V. Attila téglaépítésű társasházi otthona gyerekszobájában alkalmazta ezt az anyagot 1mm vastagságban felglettelve. Elmondása szerint korábban ennek a helyiségnek a külső oldali falából mindig "sugárzott" a hideg, ezért a szoba nehezebben is volt befűthető, nem volt kellemes benne tartózkodni.

Attila a THERMOWARD-ot az ablakspalettától kb. 15-20 cm-es sáv elhagyásával glettelte föl a tapétázás előtt, amely később jó szolgálatot tett nekünk a hőkamerás vizsgálat során. A helyszínre érkezve a házigazda beszámolt arról, hogy ez az anyag teljesítette a vele szemben támasztott elvárásait: a szoba hamarabb felmelegszik, az ember hőérzete azóta kellemesebb a helyiségben.

A kezelt, illetve a változatlanul hagyott felületrészekre tenyerelve a THERMOWARD hőpajzs hatása azonnal érezhető volt, amelyet a hőkamerás felvételeink is szépen szemléltetnek. A kezelt felületen a hő sokkal kisebb része nyelődött el, így a visszasugárzott hő hatására a bal oldali tenyér helye szemlátomást melegebb hőképet mutatott!

A vizsgált fal külső hőkamerás felvételei is igazolják ezt a hatást, az alsó kezeletlen lakás téglamintázata kirajzolódott a téglafugák hőhídhatása következtében, ellenben a THERMOWARD-al kezelt falnál ezeknek nyoma sem volt, továbbá a az épületsarkon fellépő hőhíd hatás is sokkal mérsékeltebben mutatkozott a THERMOWARD túloldalán...

Tótvázsony:

Hozzáépítés tömör falazatú épületrészhez korszerűbb soklyukú falazóblokkal. A toldásról nemcsak a repedés árulkodik, hanem a hőképen is kirajzolódik. A különbség szemléletes: a soklyukú téglafal külső felülete 2,3 °C-al hidegebb, tehát a tömör falazat hozzá viszonyítva ennyivel fűti a külső teret....

 

Érd:

 

A falazat hibátlan, de a  lábazat már aggasztóbb képet mutat, hőveszteség tekintetében akár felér egy ablakkal is.....

Lajoskomárom:

A régi vályogfalakat nem szabad lebecsülni.....

Balatonberény:

 Veszprém:

Velence:

 Százhalombatta:

 Érd:

 Budapest IX. ker.:

 

 Biatorbágy:

 Érd:

 Érd:

 Érd:

 Érd:

Balatonalmádi:

 

Sárbogárd: